Wie zijn wij?

Opgewekt in Culemborg is een initiatiefgroep van Culemborgers die zich willen inzetten voor meer energiebesparing en duurzame energie in de gemeente.

We stellen ons hier kort voor:

– Han Horstink, zzp-er en al jaren betrokken bij lokale projecten op het gebied van duurzaamheid

– Frank Spruit, zelfstandig energie consultant

– Gerwin Verschuur, directeur wijkwarmtebedrijf Thermo Bello

– Theo Elfrink, energie specialist Vereniging Eigen Huis

– Geurt Schepers, gemeentelijk adviseur milieu

– Arjen Schamhart, projectmanager

– Frank Knippenberg

 

Voorgeschiedenis

Het idee voor Opgewekt in Culemborg is door Han Horstink gelanceerd tijdens Cocreatie Culemborg op 12-12-2012. Omdat zijn huurwoning geen geschikte dakconstructie heeft, kreeg hij van de verhuurder geen toestemming om zonnepanelen te plaatsen.

Tijdens de bijeenkomst van Cocreatie Culemborg deed Han een oproep aan mensen om in beweging te komen en samen een zonne-energiecoöperatie te starten.

Hieraan gaven Arnout Scheurwater (installateur) en Theo Elfrink (energie specialist Vereniging Eigen Huis) gehoor. Daarna is de initiatiefgroep verder versterkt. Frank Spruit (energie consultant), Arjen Schamhart (projectmanager) en Geurt Schepers (adviseur milieu) hebben in woord en daad bijgedragen.

De coöperatie Zon op KWC is onderdeel van Zon op Nederland. Zo kan zij gebruik maken van de opgedane ervaring, de expertise, juridische onderbouwing en zeer bevlogen ondersteuning van Eric de Lange en andere experts van Zon op Nederland.