Veelgestelde vragen

Kan ik nog meedoen en intekenen op zonnepanelen?

Zon op KWC zit op dit moment vol. We onderzoeken de mogelijkheden van een nieuw project bij Ons Kindercentrum. Dus het is nu niet mogelijk in te tekenen op panelen. Wel kunt u zich aanmelden als belangstellende. Dan houden we u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en bent u er bij een nieuw project als eerste bij.

Welke zekerheden zitten er in het concept?
– Zon op KWC Coöperatie is lid van Zon op Nederland, koepelorganisatie voor lokale zonne-energiecoöperaties. De statuten en de contracten tussen deelnemer en coöperatie en tussen coöperatie en dakeigenaar zijn ontwikkeld door gerenommeerde juristen. Er zijn al vele coöperaties die binnen dit concept succesvol draaien.

Kan ik als deelnemer tussentijds uitstappen?
– Ja, dat kan. U krijgt dan de restwaarde van uw panelen minus door ons gemaakte kosten uitgekeerd. Voorwaarde is dat wij een koper hebben voor uw panelen. Omdat wij een wachtlijst bijhouden is deze kans groot. Ook als er geen koper is, maar de coöperatie over voldoende financiële reserves beschikt kan zij deze overnemen en tijdelijk zelf exploiteren, tot zich alsnog een koper aandient.

Wat als de energieprijs gaat stijgen of dalen?
– De prijs per kWh is aan fluctuatie onderhevig. In het geval van stijgende prijzen neemt de terugverdientijd af en uw rendement toe. Omgekeerd geldt dat wanneer de kWh-prijs zakt, dit een negatief effect heeft op uw rendement. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de elektriciteitsprijs op de langere termijn zal stijgen, maar zekerheid daarover kan niemand u bieden.

Heeft de coöperatie een winstoogmerk?
– Ja, de coöperatie is een bedrijf met winstoogmerk. Om de continuïteit te garanderen is het belangrijk dat de coöperatie financieel gezond is. De coöperatie is in eigendom van de deelnemers. Eventuele winstuitkering geschiedt aan de deelnemers.

Wie houdt toezicht op het bestuur?
– Het bestuur legt verantwoording af aan de algemene ledenvergadering (de deelnemers).

Stel hier uw eigen vraag:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht